Link Building и OffSite оптимизация

Всеки SEO оптимизатор знае, че изграждането на обратни връзки (Link Building) към вашия сайт може значително да подобри неговите позиции. Не всеки оптимизатор обаче си дава реална представа колко комплексна дейност представлява тази услуга и какви са подводните камъни, които крие тя в контекста на реализацията й.

Много “експерти” като рекламни агенции, печатници, компании, фокусирани основно върху изработка на сайтове не са наясно какво точно правят и използват стари SEO техники, които са с “изтекъл срок на годност” от над 5 години. Те не просто няма да ви осигурят така силно желания таргетиран трафик, а много вероятно да ви навлекат и някое неприятно SEO наказание, което да съсипе вашия онлайн бизнес.

 

Know how, което се обновява постоянно

link-building-ideamaxПо-горното е факт, защото подобно на всеки друг отрасъл и тук осигуряването на know how не е никак лесна работа и отнема сериозни ресурси и време. Към момента на практика всяка компания, която предлага изработка на уеб решения е решила да предложи на своите клиенти и SEO оптимизация на сайтовете им. Проблемите обаче настъпват при прилагане на стари техники, които по-скоро ще доведат до наказание, вместо да подобрят класирането ви.

От IdeaMax.eu следим отблизо SEO тенденциите на големите световни пазари, където се влагат стотици хиляди долари за изследване на работещи техники за Link Building и така съумяваме да предвидим до голяма степен промените в алгоритъма на търсачките и да осигурим класиране в топ резултатите на Google.bg. Link Building-a е за пионери. В тази област нещата се променят ужасно бързо и ако не се реагира адекватно при промени в алгоритмите на търсещите машини – вероятността да сринете своя потенциал онлайн е огромна.

Като част от иноваторите в областта на линк билдинг техниките и стратегиите в България и Източна Европа, ние се стараем да експериментираме с модерни и по-неизвестни за масите нови подходи, които да гарантират максимална онлайн видимост на нашите клиенти  и така да си осигурим класиране на отлични позиции при това не за кратко време, а в дългосрочна перспектива, защото знаем, че вашият бизнес е вашият живот.

Сред действията, които предприемаме при използване на Link Building услугите ни основна роля играе SEO анализа на линковете, както и детайлен анализ на конкурентните сайтове във вашата ниша и какво работи при тях, за да може да работи по-добре при вас.

 • От къде те получават своите връзки?
 • Можем ли да получим връзки от където и те са получили?
 • Как използвайки специализиран SEO софтуер за анализ на стойност хиляди левове (SEO компаниите без сериозна експертиза рядко инвестират подобни средства) да постигнем дори повече от конкурентите ви?
 • Как да предотвратим евентуални наказания, които виждаме, че конкурентни сайтове са на ръба да получат при нашите клиенти?

 

Как работят линковете?

Google работи на принципа на човешкото общество и това си личи във все по-голяма степен. Тежестта на взаимовръзките между хората много се доближават до тези, имплементирани в алгоритъма на най-голямата търсачка т.е. ако вие сте специалист в определена област, то колкото повече хора казват, че сте добър експерт, толкова по-добре познати сте на клиентите. Всяка референция от човек е като връзка от сайт и дава определена тежест за подобряване на вашата популярност сред потенциалните потребители на вашите услуги или продукти.

Ето кратък пример, който има за цел да ви покаже нагледно как функционират линковете:

Представете си, че сте лекар.

Много от хората могат да кажат, че вие сте добър лекар.link-connections-ideamax

Най-голям авторитет и доверие ще получите при положение обаче, че други лекари кажат, че вие сте отличен лекар и професионалист.

На същия принцип работи и релевантността на сайтовете при реализацията на Link Building услуги.

Ако сайт, който е тематично свързан с нишата, в която и вие предлагате услуги има връзка, сочеща към вас, то това е препоръката от “друг лекар” т.е. достатъчно компетентни хора в тази област са решили, че вие наистина предлагате отлични условия и висококачествен продукт/услуга.

Логично препоръката за вашата експертиза от фармацевт например, влияе на класирането значително повече от препоръката на един счетоводител или водопроводчик.

Какво ще направим за вас?

 • Изграждаме и реализираме балансирана Link Building стратегия
 • Планираме постепенно осигуряване на нужните връзки от релевантни сайтове
 • Използваме актуални SEO, PR, SMM и други техники, за да се възползвате от мощта на “вирусно” осигуряване на линкове т.нар. Link Bite
 • Разпространяваме вашата марка с широкомащабни действия онлайн, имащи за цел нейното постоянно споменаване
 • Използване на предимствата на активното и пасивното изграждане на линкове
 • Контент & Артикъл Маркетинг
 • Осигуряваме връзки от сайтове, които са във вашата или близка до нея ниша. Това на практика е най-мощният инструмент за SEO оптимизация днес

 

Link Building
4.8 (96.58%) 158 гласa