Local SEO

Персонализацията при търсенията е тренд, който се забелязва все по-ярко през последните години при всички търсачки с бъдеще. Именно този подход при поднасянето на резултатите в SERP определя и нуждата от локална оптимизация за търсачки на един бизнес, който се стреми да бъде адекватно представен в онлайн пространството.

Стремежът на търсачките да предоставят на потребителите резултати със сайтове на бизнеси, които са близко разположени до тях е основополагаща при предлагането на SEO стратегия с участието на топоними (държави, градове, квартали, улици). Чрез използването на подобен подход, днес бизнеса може да бъде добре представен както при търсене от София, така и от Варна и Враца, защото понякога SERP, предлаган на потребителите от тези градове може значително да се различава един от друг.

Нужно ли ви локално SEO?

Краткият отговор е “Да”. Дългият обаче предполага, че някои бизнеси могат да спечелят значително повече от други при използване на Local техники за достигане до целевата си аудитория посредством търсещите машини. Логично, най-печеливши от подобен тип оптимизация се оказват брандовете с множество офиси в различни градове/квартали или силно фокусираните върху продажби в определено населено място фирми.

 

Local SEO
4.8 (96.65%) 161 гласa