IdeaMAX

5 безценни урока за идеалния Facebook статус

IdeaMax » Блог » Съвети за успех в социалните мрежи » 5 безценни урока за идеалния Facebook статус
Перфектният Facebook статус

Търсите идеалния Facebook статус?

Не знаем за вас, но на нас малко ни доскуча да ни учат постоянно едни и същи неща за идеалния Facebook статус, който привлича най-силно внимание от аудиторията. Естествено 1000 души преписват неща от 5-ма истински експерти, но това сякаш вече не ни прави впечатление.

Ще се фокусираме върху нашите наблюдения в тази насока, защото само за тях можем да гарантираме, че ще сработят. Естествено се абстрахираме от изцяло пасивната (воайорска) Facebook популация:

1. Аудиторията, аудиторията, аудиторията

Забравете умните мисли, забравете забавните цитати, забравете сексуалния подтекст, забравете котките и CUTE ефекта. Най-важното нещо е да познавате собствената си аудитория и после да се позовете на горните стратегии. Когато можете да опишете себе си, можете да опишете и приятелите си…

Ето и малко примери, че не обичаме да говорим наизуст:

  • Ако сте футболен фен – ще свърши работа включването на нещо от снощния мач. Колкото повече фенове или хейтъри има отбора, толкова по-добре.
  • Ако сте амбициозен онлайн предприемач цитат на Стив Джобс – винаги работи безотказно. Всеки, който е направил милиард онлайн е добър избор – май само Бил Гейтс не е такъв.
  • Ако се изживявате като локален гуру, то добър ресурс са хора като Робин Шарма и книгите за самоусъвършенстване. Кажете нещо, което всички знаят – те ще се съгласят.

Опитайте се да разкажете виц на вашите 100 приятели, който са учени от доктор нагоре съдържащ вулгарно сексуален контекст, който би подействал на далеч по-ниско интелигентна маса…no way

2.Несъгласието

Тъй като сме хейтъри и то сериозни :), то смеем да кажем, че провокацията на несъгласието е най-интензивно ангажиращото послание в социалните мрежи днес. Забравете лайковете – време е да накарате хората да пишат коментари.

Харесването на статуса ви отнема по-малко от секунда, коментара – може и няколко минути. Внимавайте да не предизвикате трайно негативни емоции към своята кауза – това е малко PR мислене, но пък няма как и е крайно време да понаучите това онова.

3. Задайте въпрос?!!

Един от методите, които ние прилагаме е използването на въпроси при опит да постигнем посочената в точка 2 провокация. Напишете във Facebook въпрос, който да позволи разграничаване на хората.

Много хора се имат за умни, ето защо сериозен успех имаха статуси от типа „Колко прави 2+2+2+2х(2+2*2)+2?“. Хората имат сериозен комплекс за малоценност в интелектуален аспект и това ги кара да се опитат да се направят на по-умни от другите, отговаряйки на подобни нелепи на пръв поглед въпроси. Винаги можете да ги попитате и въпроса „Колко точно ще бъде часът в Сидни след 17 часа?“.

4. Оригиналност

Постоянно има фирми и хора, които ще откраднат създаденото от вас. Това е нормално – те се опитват да издигнат своя фирмен или личен бранд и вие няма как да го предотвратите. Все пак е добър вариант, когато използвате нечий статус да го отбележите като автор или като източник на вдъхновение за вашата такава. Това печели уважението на хората и те стават по-лоялни към вас, защото не сте откраднали техния труд просто анонимно.

5. Четат или не четат? Тайминг?

В контекста на точка 1 от тази статия си струва да отбележим, че трябва да знаете дали вашите Facebook приятели четат, или последната им книга е била в 10 клас. Ако четат интензивно, то със сигурност дори малко по-дълъг статус няма да ги спре, ако обаче продавате например сексуални аксесоари или кренвирши – няма да имате успех с нищо повече от 150 символа.

Същото разделените важи за тайминга т.е. кога ще публикувате своя идеален Facebook статус. Кога е активна аудиторията? Работи ли при стандартна работна седмица? Кога извършва най-сериозни взаймодействия?

Ако искате още за социалните мрежи и как да успеете в тях чрез идеалния Facebook статус, то не се колебайте да ни се обадите на 0896 454 354 или да се свържете с нас чрез нашата страница за контакти.

4.7/5 - (261 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu