IdeaMAX

5 турбо съвета при SEO оптимизация на сайт

IdeaMax » Блог » SEO енциклопедия » 5 турбо съвета при SEO оптимизация на сайт
5 Турбо SEO съветa

Днес сме ви подготвили 5 стратегически решения, които да ви помогнат при реализирането на успешна SEO оптимизация на сайт. Почерпили сме мъдрост и ноу хау от някои от най-големите световни експерти в областта на онлайн маркетинга и видимостта.

SEO съвет #1: Изграждайте връзки чрез изображения

Изображенията стават все по-важни в света на качествената “бяла” SEO оптимизация. Ако сте собственик на правата на изображенията, които използвате те могат да бъдат важен източник на връзки и споменавания на вашия сайт. Можете да използвате инструментариума на Google Images, за да проверите дали някой не е използвал вашите изображения.

В случай че откриете неоторизирана употреба на изображения от друг сайт, то не е нужно винаги да подхождате грубо, а можете просто учтиво да поискате линк, сочещ към собственика на изображенията т.е. към вашия сайт. Качествените изображения са един чудесен метод да реализирате успешна Link Building кампания, без да влагате огромен ресурс в това начинание.

 

SEO съвет #2: Връзки от релевантни страници

Живеем в епохата на релевантните връзки. Теорията в тази посока е винаги силна, но си остава най-често само теория, защото рядко конкуренцията ви ще ви пусне връзка. Един далеч по-добър вариант е да се фокусирате към сходни услуги. Така, например, ако предлагате автомобили под наем в София, то можете да се фокусирате върху опитите за получаване на връзки от сайтове от следните области:

  • Сайтове, чиято дейност също е фокусирана в София – например блогове, които пишат за актуални събития в столицата
  • Сайтове, които предлагат услуги и продукти в ниши, които са свързани с автомобили – например автосервизи, гуми, автомобили втора употреба и т.н.
  • Сайтове, които предлагат наем на различни неща – например наем на камиони

Google работи на принципа на обществото, така обратната връзка от фармацевт, който препоръчва лекар е с по-висока тежест от обратната връзка на стругар, който го прави.

 

SEO съвет #3: Възстановете трафика си с 404 страници

Добре оптимизираните 404 страници във вашия сайт могат да задържат потребителите на неговите страници. Най-честата практика, която се използва от професионалните SEO оптимизатори (питайте някоя печатница или рекламна агенция по темата и се позабавлявайте) е да редиректват тези страници към тематично свързани и актуални такива.

Така те подобряват потребителското преживяване, пренасочват тежестта на сайта в правилната посока и в крайна сметка потребителите намират това, което търсят или поне нещо изключително сходно. Ефектът е наистина ясно разграничим, ако имате много „счупени“ страници, които имат нужда да бъдат поправени.

 

SEO съвет #4: Премахнете дублираното съдържание от сайта си

Дублираното съдържание е наистина изключително важно през времето на вашата SEO оптимизация и по-конкретно идеята да се отървете от него. Ако имате една книга, не си я купувате 2 пъти, нали? По същия начин работи и Google, който ви праща във вторичния индекс, защото вече разполага с това съдържание, разположено в неговата база данни.

Добра идея е поне малко да го разнообразите, за да не е напълно 1:1, за да се показвате поне в основния индекс. В случай че желаете да подобрите класирането си трайно обаче ще ви се наложи да потърсите SEO копирайтинг услуги, които да ви помогнат да подобрите текстовете на своя сайт и да ги направите уникални в очите на търсачките.

 

SEO съвет #5: Използвайте хитро title таговете си

Title таговете са наистина невероятно важни при SEO оптимизацията. Тяхната идея е да опишат каква е целта на съответната уеб страница, част от вашия сайт. Използвайте опциите, предложени в Google Webmaster Tools, за да сте сигурни, че нямате дублирани Title атрибути. Ако откриете подобни, то добра идея е да ги промените, за да бъде всеки различен и достатъчно описателен.

Не прекалявайте с насищането на ключови думи в title тага. Далеч по-добре е да създадете добри, качествени описания, които следват логически текста, потребностите на потребителите и не звучат специално създадени, за да манипулират SERP.

4.7/5 - (206 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu