IdeaMax

CRO & UX анализ

IdeaMax » Маркетинг » CRO & UX анализ

Използването на ефективни техники и трикове за подобряване на потребителското преживяване, често наричано UX (User Experience) е от съществено значение за вашето онлайн присъствие. Като продължение на този процес идва и т.нар. оптимизация на конверсиите или както бива наричано по-често Conversion rate optimisation или накратко CRO. Тези 2 дейности имат способността да ви предоставят в пъти по-добри резултати при продажбите ви, дори без разлика в обема трафик, който получава вашия уеб сайт или онлайн магазин, в който предлагате своите стоки.

Подобряването на коверсията от потребител към клиент чрез по-интуитивна интеракция на потребителите със сайта е естествена част от всеки дигитален маркетингов микс. Все пак преди да започнете да подобрявате своите конверсии и времето на потребителите за достигане до информацията, която търсят е добре да имате някакви потребители, а именно в тази роля участват SEO услугите, Social Media или PPC кампаниите в Google .

За да бъде подобрено едно нещо, то винаги процесът минава през няколко етапа. Ще ги разбием до по-тривиални и разбираеми понятия, за да се ориентирате по-добре.

  1. Формиране на бенчмарк или стандартна стартова стойност;
  2. Събиране, обработка и класифициране на данни;
  3. Aнализ и оценка на данните;
  4. Създаване на препоръки за промени и тяхната аргументация;
  5. A/B & Split тестове за верификация на препоръките в практическа среда;
  6. Окончателна имплементация на доказалите се като ефективни препоръки.
4.4/5 - (59 votes)
Свържете се с IdeaMax.eu