IdeaMax

Facebook маркетинг кампании

IdeaMax » Маркетинг » Facebook маркетинг кампании

Всички са във Facebook! Сигурно често чувате това, а в немалко случай го виждате, когато се огледате на публични места.

Facebook има и своята специфика. Истината е, че не всеки бизнес е подходящ да бъде рекламиран там, поне ако говорим чисто за продажби. SMM кампаниите в най-популярната мрежа в България обаче имат страхотен ефект, когато говорим не за директни конверсии, а за повишаване доверието и разпознаваемостта на вашия бранд, подход често по-познати като brand awareness.

След консултация с нас, вие ще имате възможност да прецените дали това е подходящ рекламен канал за вас и вашия бизнес, поне към момента на
неговото развитие и спрямо вашите цели или е по-добре да заложите на друг тип подход, било органична оптимизация или Pay-Per-Click реклама в Google Adwords.

Какво представлява Facebook рекламата?

С рекламирането във Facebook е възможно да достигнете до аудиторията, която се намира в социалната мрежа.

Разполагате с нняколко основни възможности за реклама, които включват десетки опции, за да може да таргетирате по-добре аудиторията, към която желаете да насочите своето послание.

За кои бизнеси е подходяща?

Сред най-успешните компании, които рекламират във Фейсбук, са тези, които предлагат бързооборотни стоки и широко разпространени услуги.

Много по-лесно е да продадете парфюм или дреха, отколкото да намерите клиент, на който да построите къща или смените водопровода.

Мога ли сам да менажирам рекламите си?

Всеки човек има възможност сам да направи рекламен профил, да захрани избрана сума в него и да започне да рекламира. Гарантирано това няма да е най-ефективния метод и вероятно по-скоро ще загубите пари, отколкото ще успеете да спечелите.

Именно поради тази причина е редно да се доверите на професионална агенция, която да управлява вашата кампания.

Защо да потърся агенция за Facebook кампания?

Основните предимства на компаниите, които предлагат управление и оптимизация на рекламите във Facebook, се състоят в:

  • Постигане на максимална ефективност;
  • Коректно управление и таргетиране на аудиторията;
  • Мигновена реакция при нужда от бързи корекции;
  • Професионално анализиране на данните;
  • Минимизиране на разходите и пропуснатите ползи.
Колко струва управление на Facebook страница?

Създаването и управлението на бизнес Фейсбук страница е дейност, в която трябва да вземат участие както агенцията, така и собственика на бизнеса. Facebook е социална мрежа, която е изключително силен рекламен канал и представянето на дейността на фирмата трябва да е професионално.

В зависимост от нуждите на клиента, съществуват различни решения във връзка с управлението на страницата, които съответно са пряко свързани със заетостта на специалистите и техните ангажименти, което от своя страна право пропорционално рефлектира върху стойността на услугата.

4.5/5 - (88 votes)
Свържете се с IdeaMax.eu