IdeaMax

Local SEO

Local SEO и оптимизация за локални търсения
IdeaMax » SEO оптимизация » Local SEO

Персонализацията при търсенията е тренд, който се забелязва все по-ярко през последните години при всички търсачки с бъдеще. Именно този подход при поднасянето на резултатите в SERP определя и нуждата от локална оптимизация за търсачки на един бизнес, който се стреми да бъде адекватно представен в онлайн пространството. Често този тип различни от конвенционалните органични SEO услуги се наричат Local SEO и така са познати в цял свят.

Стремежът на търсачките да предоставят на потребителите резултати със сайтове на бизнеси, които са близко разположени до тях е основополагаща при предлагането на SEO стратегия с участието на топоними (държави, градове, квартали, улици).

Чрез използването на подобен подход, днес бизнеса може да бъде добре представен както при търсене от София, така и от Варна и Враца, защото понякога SERP, предлаган на потребителите от тези градове може значително да се различава един от друг.

Нужно ли ви е локално SEO?

Краткият отговор е “Да”.

Дългият обаче предполага, че някои бизнеси могат да спечелят значително повече от други при използване на Local техники за достигане до целевата си аудитория посредством търсещите машини. Логично, най-печеливши от подобен тип оптимизация се оказват брандовете с множество офиси в различни градове/квартали или силно фокусираните върху продажби в определено населено място фирми.

За малкия бизнес обаче то е възможност да персонализира резултатите на потребителите, които се намират близо до физическата локация на бизнеса и така да достигнат до местни клиенти, които са много по-склонни да се превърнат в лоялни клиенти на компанията и нейния уеб сайт, когато имат нужда от подобни продукти или услуги.

Какво е Local SEO?

Този вид seo услуга касае месторазположението на бизнеса и визуализацията му на въпросното място. Чрез локалната оптимизация имате възможност не само да добавите адреса на своя обект в Google Maps, но и да го позиционирате по-напред от конкуренцията.

Това е чудесна възможност за хора с локален бизнес, като фризьори, ресторантьори, магазини, т.е. за всеки тип бизнес, който има физически обект, който се посещава от крайни клиенти.

На кого е нужно?

Всеки бизнес, който има офис или магазин, е редно да се доверява и възползва от възможностите за локална оптимизация.

Хората постоянно търсят в интернет обекти, в които да открият нужната им стока или услуга, или да се позабавляват. За да може да ги привлечете, трябва да се позиционирате по-добре от конкуренцията и останалите органични резултати в Google.

Задължително ли е за местен бизнес?

Абсолютно задължително е присъствието на картата в Google. В крайна сметка след като поддържате обект, в който посрещате клиенти, най-логичното е да желаете той да е откриваем от хората и да получава отзиви.

Благодарение на отзивите имате възможност да следите за качеството на предлаганите продукти, обслужването, да разберете мнението на хората, както и да използвате този канал за маркетингови цели.

С какво допринася за авторитета на сайта?

Наличието на верифициран обект на картата спомага за авторитета на сайта, ако имате такъв. Също така демонстрира високо ниво на публичност, което автоматично се свързва с желание за доверие, което пряко влияе върху потребителското отношение.

Желаете ли да бъдете по-успешни, трябва да предлагате професионално отношение, отлични стоки и услуги, както и да търсите обратна връзка от клиентите си по всеки възможен начин. Google Maps е чудесна възможност за всичко това.

Еднократна ли е тази услуга?

Добавянето на обект в картата е еднократно, както и неговото потвърждение от страна на Google. Ако обаче сте верига магазини, ресторанти, офиси – тогава трябва да добавите всеки един физически обект на точното място в правилното населено място.

Управлението на тази малка обява трябва да е ежемесечно, защото това е рекламен канал, който е своеобразна витрина на вашия обект, в който може да публикувате новини, снимки, изгодни оферти. Вече трябва да сте наясно, че това е опция с огромен потенциал, която не е за изпускане.

4.6/5 - (80 votes)
Свържете се с IdeaMax.eu