IdeaMAX

Call to Action за професионалисти

IdeaMax » Блог » Call to Action за професионалисти
CTA

Скоро публикувахме в Google+ статия, която сме споделяли и преди. Не очаквахме втория път да получи повече внимание от първия. Все пак решихме да се впуснем в експеримент. Това се случи поради една проста причина – използвахме Call to Action за професионалисти, без те да го осъзнават.

В контекста на експеримента използвахме и т.нар. misdirection (отвличане на вниманието), който имаше за цел да отклони вниманието от същността на основната линия на нашето изследване. Използвахме един по-различен подход, за който всички си помислиха, че заключава експеримента, но това не беше така. Всичко беше само „заблуждаваща атака“, за да отклоним вниманието от основния експеримент.

Какъв беше т.нар. SMM & SEO експеримент?

При второто споделяне на публикацията в статуса използвахме думата „експеримент“ и то в мрежа, която е популярна с присъствието на огромен брой IT професионалисти. SEO оптимизацията, SMM и ORM са области, където се цени изключително високо последното актуално know how, с което някой разполага.

Представяйки препубликуването на нещо вече публикувано като „експеримент“ ние съумяхме да привлечем 200% плюсове повече от първото споделяне на публикацията. Имайте предвид, че 50% от плюсовете бяха от хора, които вече я бяха оценили при първото й публикуване, за което искрено им благодарим.

Прочитанията бяха много повече, но за нас важното беше да видим дали ще имаме технологична стръв, с която да привлечем професионалисти, които да бъдат „част от експеримента“. Успяхме.

Самият факт, че представихме нещо старо като експеримент и успеха му доказа, че можете да използвате Call to Action, който е изключително ориентиран към ваши колеги, които се стремят постоянно да са в крак с информацията. По този начин лесно можете да промотирате специализиран инструмент или друг продукт / услуга, които да предложите на своя бранш.

Увереността, че всичко е сработило както искахме доказаха и двама наши колеги, които ни потърсиха и ни казаха „Разбрахме какъв експеримент правите“. Това окончателно ни убеди, че сме успели с misdirection стратегията си. За разлика от първия път обаче не получихме споделяния, а само плюсове, което е още един аргумент, който всъщност затвърди мнението ни.

В заключение ще кажем, че Google+ е мрежата на експертите по онлайн присъствие. Добавете експерименталния момент и ще получите доста повече реакции от обичайното. Остава само да се научите и как да използвате това ефективно, за да подобрите своята онлайн видимост.

Как да подобрим своята онлайн видимост?

Благодарим на всички, които станаха част от това, защото тяхната роля ни помогна да разберем по-добре как работят социалните мрежи!

4.7/5 - (240 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu