IdeaMAX

Как да създаваме полезно съдържание – 10 скоростни съвета

IdeaMax » Блог » Как да създаваме полезно съдържание – 10 скоростни съвета
10 съвета за полезно съдържание

Мразите да четете дългите текстове? Искате най-бързите съвети за писане на SEO текстове? Без локуми? Без увъртане? Имате ги!

1.Заглавието

Ключова дума/фраза задължително присъства в заглавието. То е провокиращо и кара вашата публикация да се откроява в SERP и социалните мрежи. Хората първо трябва да ви прочетат, за да ви оценят.

2. Ключови думи

Забравете пренасищането на фрази и думи. Използвайте само толкова, колкото е нужно. Синоними и асоциативни изрази в контекста на темата при положение, че искате да създадете един наистина полезен текст са едно страхотно решение.

Полезен текст с висока стойност

3. Текст

Текста тече. Той не спира хората да прочетат цялата статия, а всяко следващо нещо, което казвате е по-интересно от предишното.

4. Режи

Всичко, което е излишно и не носи информация, особено паразитните изрази нямат място в една полезна статия.

5. Снимка

Снимката предлага асоциативност. Използвайте снимки в своите статии с пълна информация и описания към тях. Добре е снимките във вашата полезна статия с висока SEO стойност да са авторски.

6. Списъци

Крайният списък изразява крайно количество информация. Получавате конкретика, а не текст тип локум. Потребителите обожават това и ще ви възнаградят за него – бъдете сигурни!

7. Негативност

Негативните статии привличат повече внимание от позитивните. CTR на негативните статии е в пъти по-висок от този на позитивните. Страхът винаги е продавал повече от маргаритките.

8. Убедете ме

Защо да прочета вашата статия? Кажете възможно най-рано в текста с какво вашият продукт/услуга или информация са по-добри от другите. Иначе сте в морето от статисти, които хората виждат на фона на блестящите и високо ценени текстове.

9. Дължина

Адски трудно е да ме накарате да прочета нещо, което е по-дълго от 500 думи. Правя го, но само, ако си струва наистина и все пак рядко. Ако същността го изисква – създайте отделни части на вашия текст и така ще повишите абонираните по електронна поща потребители на вашия сайт.

10. Смисъл

Ако не ми казвате нищо ново – това е информационен спам! Ако не знаете какво да кажете – това е Fail! Дайте малко от своето know how и гледайте как хората започват да ценят вашата работа. Всичко останало е излишно. Ясно, точно, конкретно – нищо повече!

Бързи ли сме?

Научихте ли нещо?

Обобщихте ли информацията?

Искате ли повече?

4.7/5 - (198 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu