IdeaMAX

Защо да не купувате Google Ads въздух за 100лв на месец

IdeaMax » Блог » PPC » Защо да не купувате Google Ads въздух за 100лв на месец
Защо да не купувам евтина реклама

Ако сте се интересували от това да работите с компания, специализирана в предоставянето на решения за PPC реклама в Google, то неизменно сте попаднали на оферти за такси по 100лв на месец и дори по-малко. Едав ли за интелигентен човек е странно, че ще класифицираме тези хора и агенции като измамници, а аргуемнтите ни ще откриете по-долу. Ще разгледаме логично нещата и ще ви покажем нагледно защо не си струва да работите с подобни компании и как те ви лъжат.

Какви процеси включва Google Ads при работа с IdeaMAX

7-те най-логични причини да рекламирате с Google Ads

Работата по управление на Google Ads реклама включва редица дейности, ако наистина искате да работите дългосрочно с клиентите си, а не да наблюдавате чудовищно текучество, както масово се прави у нас.

В този контекст изброяваме базовите етапи на работа, които следваме ние, за да е доволен клиента, а не просто да му вземем парите за няколко месеца и после да го оставим да се спасява:

 • Анализ на нишата и конкуренцията;
 • Анализ и подбор на стартови ключови фрази;
 • Имплементация на кампанията;
 • Създаване на рекламни послания;
 • Мапване на лендинг страници;
 • A/B тестване на рекламите за подобряване на CTR;
 • Повишаване на Quality Score за по-ниска цена на клик и по-добро позициониране;
 • Мониторинг на кампанията;
 • Анализ на резултатите;
 • Подобрения на кампанията;
 • Разширяване на рекламния клъстер от ключови фрази.

Мислите ли, че всички тези процеси се реализират при цена от 100лв на месец за управление на кампанията на вашия онлайн магазин?

Наистина ли го вярвате?

Имате някакви продажби и сте доволни? Сега си представете колко печалби можете да реализирате, ако се работи както трябва по вашата кампания и колко пропуснати ползи сте генерирали за времето, в което си мислите, че всичко е наред.

Мръсните тайни на онлайн присъствието за малкия бизнес

Google Ads полуфабрикат за масова злоупотреба

Рекламен полуфабрикатДавали ли сте си сметка колко е разходът на една компания при управление на този тип реклами и колко реално печалба получава тя от вашата такса от 100лв?

Ето няколко въпроса, чиито отговор ще ви даде ясна представа колко „усърдно“ работят този тип агенции:

 • Колко часа на месец отделя служител на компанията, която ви продава реклама в Google за 100лева/месец ( ставка за 1 час работа в IT сектора под 25лв е меко казано несериозна) ?
 • Колко данъци плаща съответната компания от въпросната такса на държавата?
 • Колко плаща за съществуването си – офис, консумативи, Интернет, счетоводство, телефони, компютри и т.н.?
 • Като имате предвид горните въпроси, на които мисля всеки от вас може да даде обективен отговор – колко според вас е реалната печалба на този тип фирми?
 • Ако тези фирми печелят смехотворно от вас – защо се занимават с тази дейност, ако няма нещо, което не знаете?
 • Как може да се намали разхода на конкретната фирма и да ѝ остава някаква печалба?
 • Да, познахте – от работа по вашата кампания, където разхода ѝ е най-голям и с който тя не би имало смисъл да предлага подобни услуги.
 • Да познаем ли, че те ви потърсиха, а не вие – тях?

Какво е нивото на експертизата

Според вас, с оглед на горното обобщение, дали тези компании разполагат с реално подготвени и по-високо платени опитни специалисти в сферата на Google рекламата или текучеството е сериозно? Гледате ли сертификатите? Ние гледаме резултатите!

Одитирали сме десетки кампании на подобни фирми в България, Великобритания, САЩ и Германия, и нивото на компетенция е меко казано покъртително(това не важи само за българските агенции). Редовна практика е да свалим цената на клик 3-4 пъти, друг път редуцираме цената на продажбата(Cost Per Sale) 2-3 пъти и винаги подобряваме позициите на клиентите сред останалите реклами.

Как да пишем гуру текстове, които продават повече

Горчивата PPC истина, която вероятно не знаете

Никой не работи по вашата кампания. След като си платите инсталационната такса за кампанията и тя се пусне – практически никой не я управлява и не я подобрява. Цената е ниска, за да можете да я плащате без много въпроси.

Понякога, но само понякога, в по-големите компании все пак се използват някакви автоматизации за управление, но те доста често генерират плачевни резултати. Казваме го, защото и такива кампании сме одитирали и истината е, че е нужен специалист с подходящ опит, който ръчно да прави фините настройки, които правят разликата между вас и конкурентите ви. А разликата, повярвайте ми, е наистина огромна!

Заключение

Омръзна ни да слушаме как оптимизацията или PPC рекламата в Google Ads не работели. Работят феноменално, просто ви трябва компания, която инвестира постоянно в технологично know-how, за да подобрява резултатите на клиентите си, а не такава, която таксува смешни пари за високотехнологична услуга.

Кой искате да бъдете?

Искате да капе или искате да тече?

Колкото и подправки да сложите в един кренвирш, той няма да се превърне в луканка. Не забравяйте и съвета, които ви даваме постоянно – евтиното винаги излиза скъпо. Удовлетворението от ниската цена трае значително по-кратко от разочарованието от крайният резултат, нали?

IdeaMAX може само да предложи информиран избор и реални резултати, а не празен въздух, но изборът, времето и парите са си отново ваши!

4.4/5 - (45 votes)
blank

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu