IdeaMAX

Защо да не купувате Google Ads въздух за 100лв на месец

IdeaMax » Блог » PPC » Защо да не купувате Google Ads въздух за 100лв на месец
PPC измамници или защо да не купуваме евтина реклама в Google

Ако сте се интересували от това да работите с компания, специализирана в предоставянето на решения за PPC реклама в Google, то неизменно сте попаднали на оферти за такси по 100лв на месец и дори по-малко от най-различни самопровъзгласили се за велики PPC измамници и гурута.

Едва ли за интелигентен човек е странно, че ще класифицираме тези хора и агенции като измамници, а аргуемнтите ни ще откриете по-долу. Ще разгледаме логично нещата и ще ви покажем нагледно защо не си струва да работите с подобни компании и как те ви лъжат.

1. Какво включва Google Ads рекламата

7-те най-логични причини да рекламирате с Google Ads

Работата по управление на Google Ads реклама включва редица дейности, ако наистина искате да работите дългосрочно с клиентите си, а не да наблюдавате чудовищно текучество, както масово се прави у нас с идеята поредната агенция да натрупва портфолио и после да започне масиран спам с непоискани търговски съобщения, в които обясняват колко много клиенти имат.

В този контекст изброяваме базовите етапи на работа, които следваме ние, за да е доволен клиента, а не просто да му вземем парите за няколко месеца и после да го оставим да се спасява:

  • Анализ на нишата и конкуренцията;
  • Анализ и подбор на стартови ключови фрази;
  • Имплементация на кампанията;
  • Създаване на рекламни послания;
  • Мапване на лендинг страници;
  • A/B тестване на рекламите за подобряване на CTR;
  • Повишаване на Quality Score за по-ниска цена на клик и по-добро позициониране;
  • Мониторинг на кампанията;
  • Анализ на резултатите;
  • Подобрения на кампанията;
  • Разширяване на рекламния клъстер от ключови фрази.

Мислите ли, че всички тези процеси се реализират при цена от 100-200лв на месец за управление на кампанията на вашия онлайн магазин?

Не мислите ли, че това е меко казано странно?

Вие бихте ли го правили за толкова?

Колко клиента следва да има вашия екип, за да имате успешн, а не фалирал бизнес?

2. Вярвате ли в Дядо Коледа и рекламата за 100лв?

Имате някакви продажби и сте доволни? Сега си представете колко печалби можете да реализирате, ако се работи както трябва по вашата кампания и колко пропуснати ползи сте генерирали за времето, в което си мислите, че всичко е наред.

Мръсните тайни на онлайн присъствието за малкия бизнес

3. Google Ads полуфабрикат за масова (зло)употреба

Рекламен полуфабрикатДавали ли сте си сметка колко е разходът на една компания при управление на този тип реклами и колко реално печалба получава тя от вашата такса от 100лв?

Повтаряме отново въпроса от по-горе, в опит да ви накараме да потърсите рационален отговор.

Ето няколко въпроса, чиито отговор ще ви даде ясна представа колко „усърдно“ работят този тип агенции:

 • Колко часа на месец отделя служител на компанията, която ви продава реклама в Google за 100лева/месец ( ставка за 1 час работа в IT сектора под 30лв е меко казано несериозна)?
 • Колко данъци плаща съответната компания от въпросната такса на държавата?
 • Колко плаща за съществуването си – офис, консумативи, интернет, счетоводство, телефони, компютри и т.н.?
 • Като имате предвид горните въпроси (на които мисля всеки от вас може да даде обективен отговор) – колко според вас е реалната печалба на този тип фирми?
 • Ако тези фирми печелят по 10-20лв от вас на месец – защо се занимават с тази дейност, ако няма нещо, което не знаете?
 • Как може да се намали разхода на конкретната фирма и да ѝ остава някаква печалба?
 • Да, познахте – от работа по вашата кампания, където разхода за труд е най-голям и с който тя не би имало смисъл да предлага подобни услуги, поне не и за такива „печалби“.
 • Да познаем ли, че те ви потърсиха, а не вие – тях (ако някой ви търси да ви прави богати, а не вие него за помощ – бягайте с 300км/ч)?

4. Какво е нивото на експертизата

Разсъждавайки логично и с оглед на горното обобщение, дали тези компании разполагат с реално подготвени и по-високо платени опитни специалисти в сферата на Google рекламата или текучеството е сериозно?

Гледате ли сертификатите? Ние гледаме резултатите!

Одитирали сме стотици кампании на подобни фирми в България, Великобритания, САЩ и Германия и нивото на компетенция е меко казано покъртително и граничещо с христоматийна дефиниция за PPC измамници (това не важи само за българските PPC агенции).

Редовна цел и практика е да свалим цената на клик 3-4 пъти, друг път редуцираме цената на продажбата(Cost Per Sale) 2-3 пъти и винаги подобряваме позициите на клиентите сред останалите реклами.

Защото така се прави, когато работите с професионалисти, а не с някоя „онлайн звезда“!

Как да пишем гуру текстове, които продават повече

5. Горчивата PPC истина, която не знаете

Никой не работи по вашата кампания! Вас ви лъжат!

Лъжат ви, защото разбират, че нямате експертиза, за да проверите в детайли твърденията и знанията им. За жалост неподготвеността на бизнеса за този тип кампании е масова и за това масово се появяват и прословутите от по-горе PPC измамници.

След като си платите инсталационната такса за кампанията и тя се пусне – практически никой не я управлява и не я подобрява.

Цената е ниска, за да можете да я плащате без много въпроси!

Дори да нямате технологичната експертиза, за да разберете детайлите на технологично ниво, то със сигурност имате мисленето, за да проумеете бюджетирането и как е структурирано то, нали? Това почти винаги ще ви спаси от PPC измамници в България.

Понякога, но само понякога, в по-големите компании все пак се използват някакви автоматизации за управление, но те доста често генерират плачевни резултати. Казваме го, защото и такива кампании в Google сме одитирали и истината е, че е нужен специалист с подходящ опит, който ръчно да прави фините настройки, които правят разликата между вас и конкурентите ви.

А разликата, повярвайте ми, е наистина огромна! Не бъдете наивни!

6. Заключение или защо да наемате PPC измамници

Омръзна ни да слушаме как оптимизацията на електронен магазин, сайт или PPC рекламата в Google Ads не работели.

Работят феноменално, просто ви трябва компания, която инвестира постоянно в технологично know-how, за да подобрява резултатите на клиентите си, а не такава, която таксува смешни пари за високотехнологична услуга.

Ако се замислите за това как работи другата страна, а в случая една агенция за реклама онлайн ви уверяваме, че в 99% от случаите ще правите правилния избор поради простата причина, че ще се погледнали рационално на нещата като бизнесмен, а не просто като наивен идеалист, който търси „Google вещер с опит„.

Вие плащате баницата – те я ядат.

Спрете да храните тези измамници!

Кой искате да бъдете?

Искате да капе или искате да тече?

Колкото и подправки да сложите в един кренвирш, той няма да се превърне в луканка.

Не забравяйте и съвета, които ви даваме постоянно – евтиното винаги излиза скъпо.

Удовлетворението от ниската цена трае значително по-кратко от разочарованието от крайният резултат, нали?

IDEAMAX може само да предложи информиран избор и реални резултати, а не празен въздух, но времето и парите са си отново ваши, както и изборът дали да ги похарчите или да ги инвестирате смислено…

4.4/5 - (45 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu