IdeaMAX

В Google.bg със специални символи

IdeaMax » Блог » В Google.bg със специални символи
Специални символи в Google

От известно време нашия екип следи тази тенденция и за разлика от преди тя вече е факт. Някои от резултатите в SERP вече се появиха със специални знаци в своите Title-и. Най-честата идея разбира се на този подход е да се повиши CTR-а и да бъде привлечена по-голяма част от трафика на конкуренцията.

Направихме няколко проби с инструмента за тестване на структурирани данни на Google и резултатите бяха показателни. Забелязахме и резултатите на няколко колеги, решили да изпробват този подход в SERP на Google.bg да се появяват директно със специалните симвoли.

До скоро включването на подобни специални символи не бе добра идея с оглед на факта, че те биваха кодирани и така само влошаваха CTR-a.

Специални символи в Google

Сред специалните символи откриваме най-различни знаци, включително знаци за звездички, знаци за оригинал и т.н. Ако тенденцията се запази, то е въпрос на време да се експериментира с широк набор такива с цел повишаване на трафика дори на резултатите с по-ниско класиране, които да съумеят да се преборят за повече потенциални клиенти с тези, класирани по-напред в Google.bg.

Благодарим и на Ники Галинов от Galinov.com, който ни предостави своя резултат за показване на данните.

Колко важно е да сме на 1-во място в Google?

4.8/5 - (241 votes)
blank

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 10 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец, влизащи от търсещи машини като Google.

Свържете се с IdeaMax.eu