IdeaMAX

25 Забавни SEO мъдрости от нашия дигитален бит

IdeaMax » Блог » 25 Забавни SEO мъдрости от нашия дигитален бит
Живот и SEO

Вече добре познатата ви (вероятно) оптимизация за търсачки често притежава своя скрита философия за живота. Ще ви споделим няколко забавни SEO мъдрости, които сме открили във времето и считаме за изключително абстрактен поглед над нашия и вашия бит, винаги когато говорим за търсещи машини и за лютата битка, която се води под логото на Google.

1. Уникалност

Живота е като Google след Panda ъпдейт – всеки се прави на уникален само и само, за да се класира по-добре в SERP.

2. Изборите

Линк билдингът е като предизборна агитация – всички говорят едно и също, но този, които го повтори пред най-много хора, заинтересовани да го чуят получава най-добър резултат.

3. Политиката

Оптимизацията е като политиката. Не знаеш какво правят онея другите и защо ги избират, но е важно да ги обвиняваш, че мамят и да не виждаш гредата в окото си…и липсващия H таг.

4. Гражданското общество

SEO е като гражданското общество – огромен обем сайтове сe борят с малко, но с достатъчно количество купени линкове.

5. Чалга

Оптимизацията е като чалга PR-а – няма значение какво говорят за теб, важното е да говорят за теб.

6. Любопитството на хората

Ако имаш да кажеш нещо ново като информация по важен проблем – много хора биха те изслушали, никой не обича папагалстването.

7. За мнението на другите

Винаги е важно какво казваш за себе си, но често се оказва, че е по-важно какво другите казват за теб, за да намериш своето подобаващо място в SERP.

8. Игла в сено

Оптимизацията е като да се опитваш да намериш игла в купа сено, но купата постоянно променя формата и размерите си.

9. Добре скрит мъртвец

Най-доброто място за скриване на мъртво тяло е на втора страница в Google.

10. Кой командва вкъщи

Съдържанието е Кралят, но ангажирането на аудиторията е Кралицата, а всички знаем, че дамата управлява дома.

11. Забележими усилия

Ако ще публикуваш съдържание на своя сайт така или иначе, добре е също да отделиш време, за да се увериш, че Гугъл ще забележи твоите усилия.

12. Еволюцията на SEO

SEO вече не е надиграване на системата, а изисква да се научиш как да играеш по правилата, за да ти каже системата „Конграчулейшън“.

13. Оптимизация за хора

„Ако не посрещаш нуждите на посетителите на сайта, няма значение колко „оптимизиран“ е той.“

14. Проста работа

„SEO е най-простата работа, основно за хората, които нищо не разбират от него.“

15. Повече от глазура върху тортата

„SEO със сигурност е функция на маркетинга, но тя трябва да бъде изпечена в продукт, а не просто да се използва като глазура, с която да се намаже вече зле опечената торта.“

16. Генно инженерство

„Работата на оптимизацията не е да накара прасето да лети. Нейната задача е да реконструира генетиката на уеб сайта, така че той да се превърне в орел.“

17. В началото бе съдържанието

Съдържанието е първопричината за започването на търсенето въобще.После всички знаеха всичко, а съдържанието спря да бъде четено, освен само в частта със заглавието му.

18. Алгоритъм на ексцентризма

Ако си отличен маркетинг експерт, най-вероятно имаш доза лудост в себе си. Иначе просто правиш неща, които си видял другаде и дори не разбираш защо ги правиш, но – другите ги правят.

19. Игра на криеница

„Оптимизацията е като игра на криеница, в която търсачката винаги търси и сайтът ти винаги се крие. Трикът е да я превърнеш във възможно най-лошата криеница.“

20. Отговорите на Гугъл

Гугъл е единственото място, на което можеш да откриеш отговор на първоначално зададения от теб въпрос и на още 10 хиляди други въпроси, които дори не си подозирал, че имаш. После те е страх да го питаш дори нещо малко, защото предния път си загубил 4 часа да събираш информация как се сгъват чорапи след 2 уебинара, 3 уъркшопа, 5 ръководства и поредната китайска инфлуенсърка в TikTok.

21. Пъзел

Оптимизацията е като игра на пъзел, само дето точно, когато ти остава да наредиш последните няколко парчета от пъзела се сменя картинката, която трябва да подредиш, точно както Google Core Update.

22. Органично класиране

– Защо SEO гуруто се захваща с градинарство?

– Защото иска да види как неговото местенце процъфтява в органичното класиране, а като дойде градушката си спомня, че и в SEO си има наказания свише.

23. Не просто трафик

Днес не е важно просто да „генерираш трафик“, важно е да генерираш целеви и релевантен такъв, в противен случай не правиш SEO, a маркетинг в социалните мрежи, където всеки ти предлага да си купиш нови гащи, изкуствено чене или неповторима екскурзия до Багдад.

24. Сериозна връзка

„SEO е като срещите на сляпо: никога не си сигурен какво точно ще получиш, но се надяваш, че ще доведе до дългосрочна връзка с търсачките.“

25. Безрезервната обич на Гугъл

„Гугъл те обича, само тогава, когато всички останали вече са те обикнали.“

4.8/5 - (248 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu