IdeaMAX

Колко струват мечтите ви

IdeaMax » Блог » Колко струват мечтите ви
За Еверест и мечтите

Един от най-фундаменталните въпроси, който мъчи безсънните нощи на българския предприемач, опитващ се да се развива онлайн търговия или друг бизнес в Интернет, било то чрез SEO, PPC или SMM e бюджета за реклама.

Знаете ли винаги съм се чудил как компания, която инвестира в разнообразието на предлаганите от нея стоки милиони левове, не е готова да инвестира дори 1000лв на месец в най-ефективния начин за тяхната продажба.

Разпознахте ли се?

Винаги съм се чудил толкова ли са добри 2-те продавачки, чоплещи семки зад щанда на фирмения магазин. Още ли не сте се разпознали? Те получават дори повече като добавим социалните осигуровки, здравните осигуровки, ниската им ефективност, болничните, отпуските.

Въпросните 2-ма „ключови“ служители, отговарящи за сбъдването на вашите мечти, да ги наречем Таня и Мария са вашето лице пред потребителите. Представете си ги пак – леко  пълни, с тънко аристократично мустаче ала кадънска вежда, винаги закъсняващи, вечно мрънкащи и разбира „изключително любезни с клиентите“!

Уволнете ги!

Не можете?

Те са ключова съставка за миш-маша, който наричате бизнес?

Не мисля!

Какво, ако ви кажа, че можете наистина да ги уволните. Те не са ви нужни. Хората, вашите хора, вашите клиенти са в Интернет. Те купуват от там, а не от вашия мега-турбо-хипер маркет с билборд, вързан на единствената светеща улична лампа на елегантния вход на село Вълчитрън, община Пордим.

До кога ще отделяте по-малко от 1% от инвестицията си за реклама?

До кога ще оценяте вашите стоки на принципа на недвижимото имущество?

Те трябва да се движат! Трябва да преминават от вас към потребителите! Иначе просто губите пари от тяхната амортизация и моралното им и технологично остаряване.

Не купувайте 1000 различни вида стоки. Купете 800, но инвестирайте остатъка в тяхното промотиране пред клиентите. Защото рекламата по своята същност е винаги това – да покажеш, че съществуваш и предлагаш по-добър продукт от конкурентите си, че и на по-ниска цена.

Знаете ли, че Кока Кола не спира да инвестира в реклама? Чували сте за тази невзрачна малка компания, нали? Задавали ли сте си въпроса защо сте чували за нея?

Отговора е прост – те са започнали своя бизнес с 1 ЕДИНСТВЕН ПРОДУКТ, но са го продавали ужасно добре, нали?

Ако някой инвестира в промотирането на своите идеи 100лева/месец, а друг 10 000лв на месец – вярата в мечтите на втория е 100 пъти по-голяма от тази на първия. Лидер на пазара, а и в обществото не се става със седене в ъгъла, а в светлината на прожекторите.

Ще кажете, че не всичко е пари и ще сте прави, но когато говорим за бизнес – всичко е пари. Това е универсалната метрика от поне 5000 години за успех на всяко бизнес начинание – не са позициите, не е трафика, не са служителите, не е офиса, не са оборотите, не са перспективите, не е потенциала, не е страхотната ви нова прическа – печалбите са!

Още ли мечтаете?

Вярвате ли, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му?

Колко  големи са вашите мечти? А колко точно вярвате в тях?

SEO оптимизация на сайт - 100% резултати

4.8/5 - (210 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu