IdeaMAX

Съвети за CRO & UX

IdeaMax » Блог » Съвети за CRO & UX
zashto-online-magazin-ne-prodava-ideamax-eu.jpg

Ако сте от хората, собственици на онлайн магазини в България, то със сигурност сте усетили кризата в макро и микроикономически план, която тресе страната, а и целият свят. Лошото е, че не се очертава тя да приключи скоро, а дори напротив – очаква се задълбочаването й. С вдигането на лихвените проценти от централните банки в САЩ и ЕС, паричното предлагане намаля и лека полека се появява горчивото х...
produktova-stranitsa-best-praktiki-ideamax-eu.jpg

Сигурно докато сте обикаляли дебрите на Интернет пространството сте открили различни продукти и сте разгледали техните характеристики и/или текстово описание, които се намират на всяка продуктова страница. Днес ще поговорим за атрибутите, които откриваме на този тип страници и по-конкретно масово използвани такива в продуктова страница, които са ужасни в маркетинг аспект, освен в изключително редк...
ecommerce-ideamax.jpg

Вие имате страхотно изглеждащ онлайн магазин? Качили сте в него всичките ваши невероятни продукти на страхотни цени? Направили сте всичко възможно по отношение оптимизацията на електронния си магазин, за да осигурите максимален трафик от посетители, които да се превърнат във ваши клиенти? Защо тогава не генерирате печалбата, която сте очаквали? Това е темата на днешната ни статия и се надяваме тя ...
trik-za-povishavane-na-konversiata.jpg

Един от пропуските на клиентите, а не рядко и на по-неопитните SEO оптимизатори е целевата страница, на която изпращат потребителите. Това е масово наблюдавана грешка, когато говорим за оптимизация на електронни магазини и води до огромни по мащаби пропуснати ползи. Най-често вашият сайт се класира със своята заглавна страница, а това далеч не е най-добрият вариант, който може да ви донесе максима...

Положителното потребителско изживяване е огромен плюс, който допринася за успеха на вашия онлайн бизнес. Как се постига това? Не малко хора си задават този въпрос, но малцина успяват а стигнат до правилния отговор.

Причината – само тези хора са следят блога на IdeaMax, където ние често публикуваме статии и ръководства свързани със съвети за CRO и UX. Това са два термина в дигиталния маркетинг, които имат голяма важност за оптимизирането на вашия уебсайт или онлайн магазин.

Като въведение в тази категория на нашия блог искаме да разясним какво стои зад съкращенията CRO и UX.

Conversion Rate Optimization (CRO)

Чуди ли сте се какво правят потребителите, когато влязат във вашия онлайн магазин? CRO е процес на оптимизация на уебсайтове, който цели да увеличи действията, които потребителите извършват в онлайн магазина или приложението. Всяко едно действие се нарича конверсия в мига, в който започне да ви носи печалба.

Основната цел на CRO е да увеличи процента на конверсии чрез оптимизация на различни елементи на уебсайта или приложението, които могат да влияят на потребителското поведение. Как да постигнете това? Може да разберете, ако следите статиите в нашия блог.

User Experience (UX)

Винаги може да подобрите потребителското изживяване на посетителите на вашия уебсайт. Ние имаме много идеи за техники за оптимизация, с които да увеличите UX критерия, който да работи във ваша полза.

В нашите статии ви предлагаме съвети за:

  • Оптимизация на дизайна;
  • Навигацията в уебсайта;
  • Скоростта на зареждането на страниците;
  • Адаптивност към различни устройства.

Любопитни ли сте вече да се гмурнете във всички знания, които сме ви подготвили? Четете блога на IdeaMax и споделете с приятели.

4.7/5 - (222 votes)
Свържете се с IdeaMax.eu