IdeaMAX

Гост авторство – 3 неща, които не знаете за него

IdeaMax » Блог » SEO енциклопедия » Гост авторство – 3 неща, които не знаете за него
гост авторство и блогване

Въпреки че от Google наскоро заклеймиха т.нар. гост-авторство, то реализирано по правилния начин, то може да донесе наистина огромни ползи за вас, вашия сайт и вашия бранд като цяло.

ТОП 3 фактора

Ще се фокусираме върху по-интересни неща от елементарното получаване на линкове като форма на отплата за добре свършената работа и добрия материал, който сте написали. За тази статия сме почерпили опит от собственото си гостуване по различни сайтове и блогове.

1. Социално влияние

Едно от нещата, които забелязахме при гост авторство и публикации в чужди блогове беше невероятният растеж на последователите ни в социалните мрежи. Този т. нар. „outreach“, който реализирахме ни помогна да привлечем много хора, които имат интерес в нашата област на дейност.

Най-слабо ефекта се усети в Twitter, но за сметка на това във Facebook нещата наистина ескалираха значително. В Google+ пък направихме истински фурор само и за времето на последните си 3 гост публикации съумяхме да увеличим последователите си с над 30%.

Използвайки инструментариума на популярното гост авторство, вие достигате до хора, до които преди това не сте имали вариант да достигнете. Не пропускайте този уникален шанс!

Как да направите съдържанието VIRAL

2. SEO, PR, Branding

Линковете са си линкове, но можете да получите много повече от това да пишете за друг блог. Много хора научават вашето име, вашата фирма, вашият уеб сайт и т.н. Това са сериозни дългосрочни плюсове, които задължително трябва да бъдат част от вашите планове за бъдещо развитие. Не подминавайте тази чудесна възможност!

Демонстрирането на компетентност и добри познания в материята, за която пишете на едно високо ниво работят като реклама за вас. Утвърдете се като име, като марка, като експерт в полето на своите знания и това неизменно ще ви донесе множество предимства, които да ви помогнат да вървите напред.

Как се създава съдържание, което всява доверие

3. Съдържанието

Най-скучното нещо на света е да пишеш за нещо, за което са писали между 1 000 и 1 000 000 души. Забравете го! Всеки път, когато ни предстои да публикуваме наш материал в сайт на наш колега, който ни е поканил да направим това, ние проучваме за какво вече е писал той, поне в случаите, когато разполагаме с подобна свобода. Бъдете креативни!

Не повтаряйте информация, която вече е споменавана и описвана многократно, а вижте къде са пропуските и ги запълнете. Така ще предизвикате истински интерес в читателите на съответния сайт или блог, защото ще им поднесете нещо ново и интересно, за което те до момента не са чели на неговите страници. Хитро, нали?

Вплетете интересна информация и любопитен начин за нейното поднасяне. Изненадайте потребителите, защото именно това е основната идея на самото гост авторство – разнообразието!

Равносметката

Средният брой социални сигнали, които получава една наша гост-публикация е около 200. Две от последните ни гостувания, които следихме като трафик увеличиха посещенията на сайтовете, в които публикувахме с над 2000% (да, не 200%, а 2000%).

Споделянията на публикацията осигуряват достигането й до хора, които никога не са чували за Ideamax.eu. Дори когато пускаме относително скучен материал като интервю например, ние се стараем то да се откроява и отличава, за да грабне читателите.

Защо си заслужава да споделите тази статия

Съветите при гост авторство

Ето и кратък списък със съвети, които ни помагат да бъдем успешни при публикуването на гост-статия:

  • Рекламирайте се – нали това е идеята;;
  • Бъдете интересни и любопитни – това не е WS TELESHOP;
  • Кажете нещо страхотно, което хората ще обикнат и споделят;
  • Бъдете прями, искрени и честни;
  • Дайте парченце know how, за да получите баница с линкове и споменавания;
  • Вижте какво са казали предишни гост-автори и кажете нещо по-забележително от тях;
  • Сапунисайте, споделете и изплакнете – при нужда – повторете.
4.8/5 - (165 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu