IdeaMAX

3 Невероятни Трика при Писане на SEO Текстове за Услуги

IdeaMax » Блог » SEO енциклопедия » 3 Невероятни Трика при Писане на SEO Текстове за Услуги
SEO копирайтинг трикове

Създаването на SEO текстове, които да подобрят вашето класиране в търсачките със сигурност е една от дейностите, които могат да генерират разликата между успеха и провала на вашата онлайн кампания. Днес сме ви приготвили 3 невероятни трика при писане на SEO текстове за услуги, които ще ви помогнат да се класирате по-добре и за повече ключови думи, използвайки само своето съдържание.

Как да пишем текстовете в страниците за услуги

Държим да подчертаем, че това са съвети, които касаят конкретно текстове, описващи предлагането на услуги, без значение дали говорим за SEO оптимизация, счетоводство, озеленяване или друг тип такива.

Как се пише перфектния продаващ текст

1. Заглавие, което се класира за няколко ключови фрази

Скоро ви предложихме една страхотна статия, която обяснява как да се възползвате от Long tail ключови фрази, за да привлечете високоефективен трафик. При създаването на заглавия също можете да приложите няколко трика, които да ви осигурят повече ключови думи в тях и то подредени по съвършен начин, за да подобрите своето класиране в търсачките.

Едно добро заглавие в тази насока, ако предлагате да кажем копирайтинг е например:

Качествени SEO копирайтинг услуги на отлични цени

Така можете да се класирате за няколко фрази – в случая:

 • Качествени SEO копирайтинг услуги
 • SEO копирайтинг
 • Копирайтинг услуги
 • Копирайтинг услуги цени
 • SEO копирайтинг услуги
 • Копирайтинг услуги цени
 • и т.н.

Повече информация за това как да създавате перфектни SEO заглавия, които да се класират за множество ключови думи можете да откриете в статията „SEO заглавия: Как да се класираме за няколко фрази –хитро и бързо“.

2. Използвайте фразата „Как да“ в текстовете си

Когато потребителите търсят определена услуга, те често първо се опитват да открият сами решение на своите проблеми с идеята да спестят финансов ресурс. Естествено, влагайки „как да“ компоненти в своите SEO текстове за услуги вие ще можете да сте един ход преди тях и да им предложите решение, което трайно да реши техните проблеми.

Една от тънкостите, които ние използваме в тази насока е интеграцията на „как да“ елементи след извършен анализ и проучване на ключовите думи. За да ви стане още по ясно как работят тези елементи от текста ето и няколко примера, касаещи настоящата статия:

 • Как да пишем SEO текстове
 • Как да създаваме добри текстове
 • Как да пишем интересни статии
 • Как да пишем статии
 • и т.н.

Идеята е да вложите „как да“ компонентите на редица места в текста и така да съумеете да привлечете допълнителен трафик от този тип търсения. Този тип елементи се съдържат в потребителските търсения, отнасящи до пазара на услугите. Още ли се чудите как да се класирате за много ключови думи и фрази?

Тайната на перфектния Link Bait

3. Конкретизирайте търсенето с цел по-високо ниво на конверсия

Колкото по-конкретно е едно търсене, толкова по-висока степен на конверсия има то. Всеки потребител добавя конкретика при нужда от покупка на услуга, която му спестява време, средства, нерви, път и т.н.

Ето как се развива едно търсене в сферата на услугите по SEO оптимизацията например:

 • SEO оптимизация – ниско ниво на конверсия, въпреки повишения трафик;
 • SEO оптимизация в Пловдив – средно ниво на конверсия и среден по обем трафик;
 • SEO оптимизация в София цени – високо ниво на конверсия и скромен, но адски ефективен трафик.

Това обаче не е всичко, тъй като по-дългите фрази при търсене ви осигуряват често класиране на първо място в Google при конкретни търсения, към които има по-малък интерес, но ви препращат почти 100%-ови клиенти, особено, когато вашата ниша не е особено конкурентна. Естествено това зависи и от предлаганите от вас условия като качество и цена, но ако изключим тези фактори от уравнението, то това е един златен шанс, който не бива да пропускате.

Какво трябва да запомните тук?

Колкото по-конкретно бива търсенето, толкова по-високо ниво на конверсия от потребител към клиент осигурява то. Така следвайки горния пример за 1-та фраза ще имате много трафик, но много малко хора ще се свържат с вас и още по-малко ще станат ваши клиенти. При 2-та фраза нещата са средни в двата аспекта, но при 3-тата фаза нивото на конверсия е феноменално.

Използвайки допълнително добавената информация към търсената фраза при писане на SEO текстове вие можете да научите повече за клиентите в тази област, които се нуждаят от вашите услуги. Подобна информация може да включва географско разположение (град, област, държава – показва къде е ситуиран потребителя), финансови данни (цена т.е. потребителя иска директно да купува), качество (Пример: най-добрите SEO услуги – често показва, че потребителят има опит при покупка на подобен тип услуги) и т.н.

Дано сме ви били полезни и днес и да сме ви научили как успешно да се класирате в търсачките, използвайки само и единствено оръжията на добрият копирайтинг, които могат да осигурят трайния успех на вашия бизнес онлайн.

4.7/5 - (193 votes)
Снимка на Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико

Димитър Георгиев - Бико е основател на дигитална маркетинг агенция IdeaMAX. Притежава над 15 години опит в SEO за клиентски проекти на 5 континента, включително е консултирал някои от сайтовете в Топ 500 на планетата със стотици милиони потребители на месец от търсещи машини като Google. През кариерата си е работил с някои от най-големите брандове в България по отношение на тяхната онлайн видимост.

Свържете се с IdeaMax.eu